Homola Szabolcs üzletember vitorlázás közben álmodta meg a birtokot, amelynek megvalósításában Homonna Attila a tokaji borász segítségére is támaszkodott. A ma már 12 hektáros paloznaki birtok első szürete a 2009-es volt. Évente 65 000 palack a termelés, de 100 000 palack a cél. Látható, hogy szívesen kísérleteznek, hiszen a 7 dűlőben kékfrankos, cabernet franc, olaszrizling, chardonnay, szürkebarát, tramini, syrah, furmint, rajnai rizling és sárga muskotály is található.
A pincénél létezik egy könnyed, reduktív borcsalád, 100% néven (100% Balaton, 100% Rizling, 100% Szürke, 100% Habzó Rozé). A pince fő tételei hordót látott, komplexebb borok, minta a Csopaki Rizling, Sáfránykert Olaszrizling, a Hajnóczy Olaszrizling, a Parti Szél cuvée, a Syrah, a Kékfrankos és a Homola Furmint.
Homola Paloznak Olaszrizling 2015 Selection
Első szippantásra szappant fedezek fel, amely beárnyékolja a körtés, sárga almás, egreses, lime-os, grapefruitos és ásványos vonalat.
Lendületes korty, szép savakkal, de megfelelően krémes testtel és sok gyümölccsel. Semmit sem hangsúlyoztak túl benne. Jó egyensúly, közepesen hosszú utóíz. 6 pont (4200 Ft)
Homola Kékfrankos 2015
A Lapi-dűlő 30 éves tőkéiről válogatva, kádban, spontán erjesztve, 500 literes hordóban 10 hónapig érlelve, szűretlenül palackozva.
Már az egészen világos szín mutatja, hogy könnyed stílussal van dolgunk. Intenzív illatában sok piros bogyós gyümölcs, megy, fanyar málna és ásványosság jelenik meg.
Laza szerkezetű, nagyon jó ivású bor. A gyümölcsök mellett a hordó egészen kellemes nyomot hagyott a borban. Értékes bor, a fajta könnyed arcát prezentálja. 7 pont (3500 Ft)