Egy ale a cseh lagertengerből

2017. július 23.

20170722_191857.jpgPivovar Bernard, Bohemian Ale
A cseh sörök kedvelőnek nem kell bemutatni a Bernard márkát, amelyet 1991-ben alapított Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Šmejkal egy 1597-ben már létezett sörgyár romjain. 2001-ben a belga Duval gyárral kötöttek stratégia partnerséget. A cég rövid idő alatt sikeressé vált nem csak a hazai, hanem az export piacokon is.
Mint a legtöbb cseh sörgyár, a klasszikus lagerekkel vívtak ki elismerést, de ma már IPA és ale sört is készítenek. Ez utóbbi, a Bohemian ale került a poharamba.

Erős, 8,2% alkohollal rendelkező felsőerjesztésű sör, korianderrel fűszerezve. Intenzív habzású, borostyán színű ital. Illatában narancshéj, koriander, fekete bors, gabona jelenik meg. Testes, édes ízű sör, melegítő alkohollal. Gyógynövényes, malátás, karamellás ízképet mutat Közepesen hosszú lecsengés. A klasszikus, csatos, 0,5 literes palackból kóstoltam. Magyarországon 0,33-as formában láttam, 790 Ft-ért. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3512681281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása