Az ország egyik legszebb panorámáját nyújtja a badacsonyi Istvándy Pince birtoka. A 40 hektáros ültetvénynek csak töredékéből készítenek bort, évente kb 20000 palacknyit. Az egyik legmegbízhatóbb és kiegyensúlyozottan jó minőséget adó pincészetnek tartom a borvidéken. És persze vendéglátásban verhetetlenek. A rizling-kéknyelű-szürkebarát trióra esküsznek, de most egy hárslevelű került a poharamba.
Aranyló színével jelzi, hogy nem könnyed reduktív borról van szó. Mentol, jázmin, sárgabarack, körtekompót, propolisz, grillázs mozgatható ki a pohárból. Kell is mozgatni, mert lassan mutatja meg magát. Megkóstolva határozott savakkal találkozhatunk, ami nem meglepő, tekintettel a vulkanikus termőhelyre és a már sokszor lesajnált évjáratra. Közepes test és közepes alkohol jellemzi. Édes fűszerek, sárgabarack, vilmoskörte, ásványok töltik ki a szájat. Nem érzem kereknek, harmonikusnak, talán a hordófűszerek nem simultak be az összképbe. 5,5 pont