Malatinszky Kúria: Kövesföld Cuvée 2006 Magnum

2017. december 08.

kovesfold.jpg


A villányi pincészet 2006-os francját itt írtam meg. A Kövesföld termőhelyről a C. sauvignon- C.franc házasítás nemrég került a poharamba, hosszas levegőztetés után.

A narancsos szegély jelzi, hogy koros borral állunk szembe, de a mag még sötét színt mutat. Közepesen intenzív illat, amelyben elegánsan keverednek a friss gyümölcsök, a fűszerek és a palackos érettség jegyei. Szamóca, hecsedli, szilvalekvár, dohány, száraz avar, cédrus, cserzett bőr, földesség, mentol, tejcsoki és érintésnyi paprikásság.
A korty egy letisztult, egyensúlyos, méltóságteljes és gazdag bort tár elénk. Simulékony, alig észrevehető tanninok, tüzes alkoholérzet, remek savak és nem pankrátor test. Szép felépítésű, jó struktúrájú bor. Csak a lecsengéskor van hiányérzetem, amely a kortyhoz képest kissé rövid. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr913449163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása