Egri édességek

2018. január 23.

20171220_111305_1.jpg

Még Bukolyi László által készített Gróf Buttler borok, amelyek már évek óta nem érhetőek el. Lássuk az egri desszertborokat.

Egri Syrah 2003 késői szüret Szarkás-tető
Elképesztően izgalmas illat, amelyben tetten érhető a botritisz (gomba formájában). Édes gyümölcsök, likőrösség, túlérett cseresznye és a karácsonyi sütemény minden jegye. Ahogy nyílik rozmaringos, zöld fűszeres, szénás jegyek is megmutatkoznak.
Olajos, krémes, selymes textúra. Tüzes alkohol és egyértelműen a félédes kategória teteje. A savak még mindig kiválóak, szépen lépést tartanak a cukorral. Az illatjegyek egyértelműen megjelennek az ízben is. Vanília, szegfűszeg, fahéj, tejcsoki, karamell, pici gomba. Gazdag és tartalmas finis. 8,5 pont

Egri Kadarka 2007 késői szüret Nagy-Eged-hegy
Tömör, koncentrált illat. Füst, gyógynövények, virágpor, kávébab, kakaópor, hecsedli, bőrösség, rózsa, vajasság, cseresznye.
Megkóstolva egyértelmű a maradékcukor jelenléte, amelyet kerek savak ellensúlyoznak. Krémes textúra, olajos, selymes tannin. Az alkohol kifejezetten melegít. Telt, vastag és buja. Igazi desszertbor. Lecsengését egy kis keserűség árnyékolja be. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8713575431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása