Benromach, Single Malt, 2005 Tokaji Finish

2018. február 01.

20171015_150405_1.jpg

A Benromach lepárlót 1898-ban alapították a whisky régióban, a Speysideon, ahol a skót lepárlók több mint fele található. A finiselés során nagy előszeretettel kísérleteznek boros hordókkal, legyen az akár Hermitage, Sassicaia, vagy tokaji. A Tokaji Patrícius pince hordóját használták ahhoz a 2005-ben párolt whiskyhez, amiről most írok. Összesen 450 palack készült belőle.

Illatában az édes fűszerek (fahéj, vanília), datolya, marmalade, aszalt füge, baracklekvár fedezhető fel. Krémes, selymes textúrájú ital. Édes sütemények fűszerei, datolya, sárgabarack, narancshéj, vanília, kávébab. Az alkohol bár nem magas (45%), mégsem érzem, hogy belesimult volna a whisky szövetébe. Égető lecsengést produkál. 7 pont (100 euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3613591827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása