A sivatag leve

2018. február 28.

20180219_193404_1.jpg

Bodega del Desierto, Desierto 25, Cabernet franc 2015, Patagonia

A „sivatagi borászatot”, amely a különleges nevű 25 de Mayo (május 25) nevű településen található a La Pampa tartományban, a patagoniai Argentínában, 2000-ben alapította két testvér, Armando and Maria Loson.
140 hektáros területen cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec, merlot, syrah, pinot noir, chardonnay, sauvignon blanc és viognier fajtákat művelnek a 160 kilométer széles sivatag közepén. Nyilvánvalóan csak öntözéssel tudnak érvényesülni ezen a kies területen.
Az évente készülő 2 millió palack három almárkán osztozik: Desierto 25, Desierto Pampa és a Pampa Mia.

Ennek a cabernet francnak 70%-a volt hordóban, mégpedig 9 hónapot, francia és amerikai tölgyben.
Nagyon intenzív az illat, amely sok erdei gyümölcsöt és jó minőségű hordóaromát vonultat fel.
Megkóstolva sem hagy alább az intenzitás. Érett tannin, a közepesnél nagyobb test, pont jó savak. A kifejezetten tüzes alkohol maga felé billenti az egyensúlyt. Sok édes fűszer és érett gyümölcs jellemzi. A lecsengése sokáig a szájban marad. 7 pont (3000 Ft-nak megfelelő áron érhető el)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4313704284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása