Tempranillo a Duero völgyéből

2018. május 09.

20180219_193646.jpg

Bodegas Fuentespina, Tempranillo, Seleccion 2014 Crianza, Ribera del Duero DO

A pincét 1950-ben alapította Avelino Vegas, a Bodegas Avelino Vegas csoport tulajdonosa. Ma két pincészet tartozik a családi bizniszhez, egyik borászat a Rueda borvidéken, a másik, a Fuentespina, a Ribera del Duero borvidéken művel 385 hektárt. Az 50 éves szőlőültetvényekről származó bor 16 hónapra került új francia tölgyfahordókba.

Intenzív, karakteres illatában a hordó fűszerei dominálnak, úgy mint kakaó, kávébab, vanília, szegfűszeg, feketebors, fekete olíva. A hordó fedéséből cassis, aszalt szilva, szeder bújik elő. Bársonyos tannin visszafogott savak, nagy test, krémes textúra jellemzi. Összességében édes íz világú bor, sok édes fűszerrel és érett túlérett gyümölcsökkel. 6,5 pont (13,5 euro)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4513881340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása