Organikus Chenin

2018. június 03.

16cbtrisq_4-2.jpg

The Millton Vineyard, Te Arai, Chenin blanc, Gisbourne 2015

1984-ben alapította a pincét James és Annie Millton. Az első új-zélandi cég, amely organikus és biodinamikus minősítést is szerzett. Négy egyedi adottságokkal bíró termőhelyet birtokolnak, Riverpoint, Opou, Te Arai és a Clos de Ste. Anne. A poharamba került chenin blanc a Te Arai üledékes területéről származik, amely 5 km-re van a tengertől. A tenger közelség komoly hatással van a botrytis kialakulására.

Közepesen intenzív illatában gyapjú, ásványok, sósság, fehér virágok, körte, érett alma, kamilla érezhető.
Megkóstolva fanyar gyümölcsök és a citrusok a szembeötlőek, amelyeket a magas savtartalom még inkább kihangsúlyoz. Közepes testű bor, visszafogott alkohollal. Elegáns és könnyed ital, amely mégis tartalmas. Ásványokkal búcsúzik a bor. 7 pont (5000-6000 Ft körül érhető el Európában)

 

A palackfotót a pince honlapjáról vágtam ki

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4614016860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása