A felfedező öröksége

2018. július 28.

20180716_091152.jpg

Tenuta Verrazzano, Chianti Classico 2015

A Chianti szívében lévő pincészet területén már az etruszk és később a Római Birodalom idejében is létezett mezőgazdasági termelés. A később megépült kastély a VII. században került a Verrazzano család tulajdonába. Giovanni di Verrazzano hajós nevéhez köthető a new york-i öböl felfedezése 1485-ben. A Verrazzano család utolsó leszármazottjának halála után a Rudolfi család tulajdonába került a birtok. Az ő nevükhöz kötődik a Fiorentina football klub megalapítása és a firenzei stadion létrehozása. Ma a Cappellini család tulajdonában van az 52 hektáros birtok. Főként kékszőlővel foglalkoznak (sangiovese, merlot, canaiolo, cabernet, colorino), de fellelhető traminer, tribbiano és malvasia is a kínálatban.

A classico 95%-ban sangiovese, amelyet a fent leírt fajtákkal fűszereznek. A 15 napig tartó tartályos erjedés után 33 hl-es, francia hordóban töltött 18 hónapot.
Közepesen intenzív illatában mentol, kakaópor, füstölt sonka, feketeribizli, fekete cseresznye, szilvalekvár fedezhető fel. Karakteres, markáns ital, kemény tanninokkal, szépen integrálódott alkohollal és jó savakkal. 6 pont (7790 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8114142789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása