Mészáros duett

2018. szeptember 22.

20180921_120321.jpg

A szekszárdi Mészáros Pince borait rendszeresen kóstolom, most két 2015-ös vörös került a poharamba. Nem bántam meg.

Bodzási Kékfrankos 2015
A vörös agyagos talajú Bodzási dűlőről kapta nevét ez a 35 éves tőkékről szüretelt kékfrankos. 21 napos héjon erjesztés után két évet pihent hordóban.
A közepesnél intenzívebb illat, amely erdei gyümölcsöket, édes fűszereket vonultat fel. A korty gazdag, mély, szép szövetű. Elegáns és élettel teli. A tannin szép, a savak finomak. Az illat által felvonultatott erdei gyümölcsöket kapjuk itt is, szegfűszeggel, vaníliával, tölgyes jegyekkel. Hosszú lecsengésű bor. 6,5 pont (3700 Ft)

Ohmerops Cuvée 2015
Malomoldali Dűlőből származő bordeauxi házasítás. Neve a Gyurgyalag madár latin nevéből eredeztethető, amely az ültetvények teraszát elválasztó löszfalakba vájja odúit. Ez a madár sokat segít a gazdának, mert összekapkodja az ültetvény rovarkártevőit.
Intenzív és behízelgő illatában szilva, fekete ribizli, hecsedli lekvár, kakaópor, füst és vanília. Megkóstolva egy intenzív, erőteljes borral találkozunk. Finom tanninszerkezet, kiváló textúra, jó savak. Gyümölcsben és édes fűszerben is gazdag, jó arányban kombinálódnak. A lecsengésre sem lehet panasz. 7,5 pont (4500 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3514255075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása