1978-ban id Nyári Ödön 0,4 hektár területet vásárolt a Badacsonyi borvidéken, a Szent Görgy-hegyen, amely a mai pince alapja lett. Kezdetben három fajtával dolgoztak: olasz rizling, chardonnay és szürkebarát. Mára 9,5 hektárra bővült a terület, amelynek termését acéltartályos és hordós érleléssel is el tudják készíteni. Ma a pincealapító fia, ifj. Nyári Ödön és lánya, Emese művelik a kibővített szőlőskertet. Az induló fajtalistához rajnai rizling, kéknyelű, cserszegi fűszeres és hárslevelű csatlakozott. Legutóbb egy chardonnay került a poharamba, íme:
Illatában sárga alma, őszibarack, pici vanília, birsalma vonulnak fel. Megkóstolva szépen mutatja a fajta karakterét. Olajos textúrájú, telt, kerek bor, amelyet a szép savak repítenek. Az alkohol kicsit melegít, kár, hogy az egyensúlyt megbontja. Közepesnél hosszabb finis. 6,5 pont (2200 Ft)