Hangács duett

2018. december 14.

20180920_165132.jpg

A St. Andrea prémium bikavére a Hangács névre hallgat, amely a demjéni Hangács dűlő termése, ahol 17,5 hektárt művel a pince. A most futó 2016-os és elődje, a 2015-ös került a poharamba.

Egri Bikavér Grand superior, Hangács 2015
Kékfrankos, cabernet Franc, merlot, pinot noir, és kadarka házasítása. Fában erjedt, majd 19 hónapot töltött hordóban. Tömör illatában sok erdei gyümölcs vonul fel, füstösséggel, gombás jegyekkel kiegészítve. Markáns, erőteljes korty, élénk savakkal és kemény tanninokkal. Gazdag és telt idomú bor. Kakaó, fahéj, fekete ribizli, szeder, szilva, fekete oliva ízei gazdagítják az élményt. 7 pont

Egri Bikavér Grand superior, Hangács 2016
Kékfrankos, merlot, pinot noir, cabernet franc és kadarka fajták házasítása a Hangács dűlőből. Az összetevők erjesztése részben tartályban, részben hordóban történt, majd 16 hónapot pihent hordóban.
Lassan nyíló illat fanyar erdei gyümölcsökkel, herbákkal, némi földességgel. Közepes test, virgonc savak, elegáns tannin. Az előző évjárathoz képest vékonyabb, fanyarabb összképet mutató bor. Ízében avar, vanília, szegfűbors, kávébab jelenik meg. 6 pont (5500 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9814473884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása