Franciás vonal Piemontból

2019. február 04.

20181020_135257.jpg

Ceretto, Monsordo Rosso, Langhe DOC, 2016
A borbirodalom alapjait Riccardo Ceretto rakta le 1937-ben, majd fiai teljesítették be az álmot birtokok vásárlásával. Ma összesen 120 hektár felett rendelkezik a család, amelyről több borászatban készítenek bort. A cégcsoporthoz tartozó borászatok, Monsordo Bernardina Albában, a Bricco Rocche Castiglione Fallettoban, a Bricco Asili Barbarescoban, a Barolo és a Barbaresco borok műhelye. A klasszikus szőlőfajták mellett francia fajtákat is használnak.

A Monsardo Rosso egy cabernet sauvignon, merlot, syrah házasítás.
Intenzív, lehengerlő, gazdag és tömör illat, sok erdei gyümölccsel, valamint kissé túlzó hordófűszerekkel.
Megkóstolva is nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket, de a tannin nagyon fiatal és pihentetést igényel, ezért nehezen élvezhető a szájkitöltő tömörség, moderált alkohol és a sok érett gyümölcs, édes fűszer kavalkád. Komoly bor, de sok időre van szüksége, hogy jól iható legyen. Most 6 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1914587682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása