Giesen Wines, The Brothers, Pinot noir, Marlborough, 2016
Három testvér alapította a borászatot 1981-ben Marlboroughban. Természetesen a sauvignon blanc viszi a prímet, de több szakvélemény szerint a pinot noirjuk a legjobb új-zélandi példák közé tartozik.
A Southern Valleys legjobb dűlőiről válogatott gyümölcs 14 napig erjedt hozzáadott élesztő nélkül, majd 225 és 300 literes francia hordókban pihent. A hordókban végbement az almasav bomlás. Minimális kénnel lett palackozva.
Intenzív illata cseresznyében tobzódik, piros ribizlivel, borssal, szegfűszeggel, áfonyával, szederrel, édes fűszerekkel. Megkóstolva telt, a fajtához képest tömör és vastag anyag Krémes textúra, puha tannin mellett kifejezetten melegítő alkohollal találkozunk. Hosszú lecsengésű bor. 7 pont (15-18 Euro)