Giesen Wines, The Brothers, Pinot noir,

2019. március 15.

20190221_215235.jpg

Giesen Wines, The Brothers, Pinot noir, Marlborough, 2016
Három testvér alapította a borászatot 1981-ben Marlboroughban. Természetesen a sauvignon blanc viszi a prímet, de több szakvélemény szerint a pinot noirjuk a legjobb új-zélandi példák közé tartozik.
A Southern Valleys legjobb dűlőiről válogatott gyümölcs 14 napig erjedt hozzáadott élesztő nélkül, majd 225 és 300 literes francia hordókban pihent. A hordókban végbement az almasav bomlás. Minimális kénnel lett palackozva.

Intenzív illata cseresznyében tobzódik, piros ribizlivel, borssal, szegfűszeggel, áfonyával, szederrel, édes fűszerekkel. Megkóstolva telt, a fajtához képest tömör és vastag anyag Krémes textúra, puha tannin mellett kifejezetten melegítő alkohollal találkozunk. Hosszú lecsengésű bor. 7 pont (15-18 Euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1914684340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása