Kadarka felvonulás

2019. április 21.

kadarka.jpg

A korábbi posztban jeleztem, hogy a két meghívott vendég borai mellett további kadarkákat is kóstoltunk Kézdy Dániel gyűjteményéből. Íme a sor:

Halmosi Pince, Szekszárdi Kadarka 2015
Közepesen intenzív, rubint színű. Visszafogott illat, de idővel némi likőrös, narancshéjas, szedres vonal megjelenik. Vörösboros szerkezet, komolyabb struktúra, közepes pluszos test. Masculin karakterű, közepesen hosszú lecsengésű bor. 6 pont

Grál Pince, Pelzberg Kékfrankos 2015
A meglepetésbor, egy kakukktojás.
Illata poros, avaros, földes jegyekkel nyit, pici kapros tökfőzelékkel.
Megkóstolva szebb élmény, de a kaprot nem tudom feledni…

Dukay-Sagmeister, Kadarka, 2015
Világos piros színű bor. Túlérett erdei gyümölcsök, málna, szamóca mellett némi animalitás is megjelenik illatban.
A korty intenzív, tartalmas és vastag. Krémes textúra, puha tanninok, jó savak. Sok érett gyümölcs mellett az édes fűszerek alkotják az ízképet. Hosszú finis. 7 pont

St. Andrea, Magyalos Kadarka 2009
Érett, de elegáns illatában füge, datolya, aszalt szamóca, tejcsoki, fahéj, vanília fedezhető fel. Ízben kicsit energiáját vesztett bor, de a fűszerei szépek. Objektiven túl a csúcson, de szubjektíven élmény a fűszereit csámcsogni. 6,5 pont

Bott Frigyes, Kadarka 2015
Aszalt gyümölcsök és finom, édes fűszerek, narancshéj elegye fedezhető fel az illatban.
Izgalmas, vibráló, tartalmas, feszes szerkezetű bor. Friss meggy, cseresznye, piros ribizli viszik a prímet. Fantasztikus lendület és intenzitás. 7,5 pont

Szentesi Kadarka 2017
Visszafogott, zárkózott illat, némi mozgatással málna, piros ribizli fedezhető fel. Közepes test, picit emelkedett alkohol, jó savak. Ízben fűszerek és érett gyümölcsök. 6 pont

Bott Frigyes Pincéje, Kadarka 2017
Málna, aszalt füge, fahéj, szamóca, bergamott az illatban. Finom szerkezet, több, mint lezser struktúrájú, szép arányokat mutató bor. Édes fűszerek és édes gyümölcsök nagyon jó arányú keveréke. Elegáns és megfelelően intenzív. 7 pont

Eszterbauer Pince, Szekszárdi Kadarka 2016
Világos piros színű bor.. Intenzív illatát érett málna, szamóca, fekete cseresznye és édes fűszerek uralják. A fajta fajsúlyosabb arcát mutatja: markánsabb tanninok, közepes test, jó savak. Vörösborosabb, mint amit megszoktunk a fajtától. 6,5 pont

Heimann Pince, Szekszárdi Kadarka, 2016 Céhkereszt
Illatában toast, füst, cseresznye, piros szilva, tejcsoki, fahéj, szegfűszeg ismerhető fel. Krémes, puha tanninú, egyensúlyos bor. Teltebb és komplexebb, mint az átlagos kadarka stílus. Hosszú finis. 7 pont

St Andrea, Egri Kadarka, Bistro collection 2016
Világos vörösbor szín. Erdei gyümölcsök, málna, fahéj, szegfűszeg, tejcsoki vonal jelenik meg illatban.
Intenzív és lendületes korty, jó savakkal és közepes mennyiségű tanninnal. Ismét a fajta vastagabb stílusával szembesülünk. Sok fűszer, amelynek nagyobb része a hordóból származik. Tüzes alkohol, nagy test. Grafit, szamóca, karácsonyi süti. 6,5 pont

St. Andrea, Egri Kadarka, 2015
Világos, hagymahéj színű. Visszafogott illatintenzitás, de idővel piros ribizli, tejcsoki, fahéj kipörgethető a pohárból.
Krémes textúra, tüzes alkohol, visszafogott savak jellemzik. Az alkohol felé billen az egyensúly. Sok fűszer, kicsit kevesebb gyümölcs érezhető. 6,5 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8014755965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása