Malbec, ahogy én szeretem

2019. május 02.

20190417_141706.jpg

Bodega Noemia, A Lisa 2017, Patagonia
A pincészet ötlete akkor kezdődött, amikor az 1930-as években telepített, de már nyárfák által benőtt, elhagyatott malbec ültetvényre bukkantak a Rio Negro völgyében. Ennek a régi ültetvénynek a gyümölcsét 2001-ben vásárolta meg egy dán borász, Hans Vinding-Diers és egy olasz bortermelő, Noemi Marone Cinzano Bárónő. A bor minőségét látva úgy döntöttek, hogy 2004-ben magát a területet is megveszik. A parcelllát újratelepítették, innen származik az A Lisa alapanyagának negyede, a többi felvásárolt szőlő olyan gazdáktól, akik ültetvényét a pince szakemberei művelnek organikusan és biodinamikusan. A talaj hordalékos, homokos, kavicsos, mészköves.

90% malbec, 9% merlot és 1% petit verdot alkotja a házasítást. Bogyózás után acéltartályban erjedt, majd 11 hónapig érlelődött, 40%-ban francia hordóban, 60%-ban tartályban.
Nem harsogó, annál mélyebb illattal nyit. Szeder, fekete cseresznye, fekete ribizli, áfonya, bors, vanília, kakaóbab, fekete oliva, medvecukor, kevés gombával és földességgel. Megkóstolva elegáns, vibráló, élettel teli.
Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor. Semmit sem hangsúlyoztak túl benne. Pont annyi a tannin, ami nem zavar és agresszív, de fajsúlyossá teszi a bort. Tökéletesen integrálódott alkohol, a közepesnél vastagabb test. Szép felépítésű bor, hosszú lecsengéssel. 8 pont (26-30 Euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1614798824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása