A birtokat a Premier Cru Classé osztályba sorolták 1855-ben, amikor Bordeaux nagy borainak első minősítése megtörtént. A sauternesi régióban chateau a 13. századtól hadászati bázis volt, majd a forradalom után, immár Lafaurie tulajdonában, borászati szerepet kapott. A természetes édes bort készítő birtok több kézben is járt azóta, de az ismertsége nem csökkent. Ma 37 hektárt művelnek.
A 2009-es évjárat 93%-ban semillont, 6%-ban sauvignon blanct és 1%-ban muscadellet tartalmaz.
Közepesen intenzív illatában virágpor, méz, botritisz, trópusi gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, friss sárgabarack, narancslé fedezhető fel. Megkóstolva egyértelműen a cukorhangsúlyos, visszafogott savakkal és alig érezhető alkohollal. Tömör szerkezetű, krémes, puha textúrájú bor. Ízvilágát trópusi gyümölcsök, érett vilmoskörte, sárgabarack, virágpor, méz, mazsola, vanília, fahéj határozza meg. Finom, szájkitöltő, de a lágyság miatt nem elég elegáns. 6,5 pont