Poggio al Tesoro, Bolgheri Superiore DOC Sondraia 2014

2019. május 19.

unadjustednonraw_thumb_2ddd.jpg

Az Allegrini család gyökerei már a XVI. század óta készít borokat Valpolicellában, ahol mára 100 hektárosra duzzadt a birtok. A Garda tó közelében 1989-ben hozták létre a Corte Giara birtokot, ahonnan könnyed, gyümölcsös borokat kóstolhatunk, visszafogott árazással. A San Polo Pince 16 hektárján ellenben a legmagasabb igények kielégítésére fókuszálnak Montalcinoban. 2002-ben egy újabb projekt vette kezdetét Bolgheriben, a Poggio al Tesoro birtok létrehozásával. A 13 hektáron cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, syrah és vermentino terem.


A Sondraia 18 éves ültetvénye dél-nyugati, déli fekvésű, üledékes agyagos, homokos agyaggal, amely vasban és magnéziumban gazdag. A házasítása összetétele: 65% cabernet sauvignon, 25 merlot, 10% cabernet franc.
A szüret után a szőlőt bogyózták, megroppantották, majd acéltartályban erjesztették 12 napon át. Erjedés és préselés után a fele új, a fele két éves francia barrikban érlelődött 18 hónapig.

Intenzív illatában a friss erdei gyümölcsök (fekete ribizli, vörös szilva, áfonya, szeder), földesség, gyógynövények, sós karamella, vanília és étcsoki. Nagyon mély ízeket vonultat fel, hömpölygő textúrával és intenzitással. Krémes, puha tanninérintés, megfelelő savak és tüzes alkohol. Telt idomú, koncentrált, vastag bor, sokáig emlékezetes lecsengéssel és nagy érlelési potenciállal. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6814833174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása