Bodega Escorihuela Gascon

2019. május 26.

20190417_151656.jpg

Argentína egyik legrégebbi borászata, amelyet 1884-ben alapított Miguel Escorihuela Gascón. A Spanyolországból emigráló Gascon egy élelmiszerboltban dolgozva találkozott először az argentin borokkal. Néhány éven belül megvásárolta az első 17 hektárját. A pincészet gyorsan sikeres lett és Don Miguel is nagy tisztelet övezte.  Ma 214 hektárt művelnek.

1884 Malbec 2017
A pince alap malbec bora, amely 2 dűlő házasítása 80% Agrelo (950 m), és 20% Finca el Brush. Tartályban erjedt, majd 8 hónapot érlelődött francia hordóban.
Illatában földesség, cserzett bőr, keleti fűszerek és intenzív piros bogyós gyümölcsösség jelenik meg. Megkóstolva visszafogott testű bor, inkább eleganciával hódít. Szép egyensúlyt mutat és a gyümölcsökre fókuszál. 7 pont (5490 Ft)

Pequenas Producciones Malbec 2015
Három, a biodinamikus átállás alatti dűlő termése. Az 1000 méteren fekvő Vistalba és az 1350 méteren található El Cepillo és La Consulta dűlők házasítása. Szintén tartályban erjedt, majd 10 hónapig 500 literes tölgyfahordóban érlelődtek
Már illatában is összetettebb, mélyebb bort sugall: erdei gyümölcsök egész sora, vanília, kókusz, szegfűbors, kakaópor. Megkóstolva egy tömör, telt bort kapunk, simulékony tanninnal, kicsit melegítő alkohollal. Izgalmas és gazdag. 7,5 pont (11900 Ft)

President’s Blend 2015
A vörösborért rajongó Juan Peron elnöknek és feleségének készült ez a bor, amely azóta is elkészül évről évre. Házasítás, amelyben a Malbec 85%-al, a cabernet sauvignon 10%-al, a syrah 5%-al veszi ki a részét. 13 hónapot töltött barrikban.
Buja, gazdag és intenzív az illat, amely a lédús gyümölcsök mellett finom fűszereket, herbákat és vaníliás, kakaós hordót vonultat fel. Megkóstolva krémes, vastag, telt, húsos bor, amely a szép savak miatt nem veszít az eleganciájából. Mindenhol jelen van a szájban. Mély és tartalmas, nagyon hosszú lecsengéssel. 8 pont (12900 Ft)

Don Malbec 2016
A pincészet az alapító, Don Miguel előtt tiszteleg ezzel a limitált kiadású borral. A legjobb dűlők, legszebb hordóinak a válogatása, amely 14 hónapot töltött francia hordóban.
Nagyon intenzív, buja illat lép ki a pohárból. Lehengerlő gyümölcsösség mellett jelenik meg a kakaós, vaníliás, fahéjas hordófűszer csokor.
A korty sokrétű ízvilágot fed fel előttünk: szeder, áfonya, aszalt szilva, kökény, fekete ribizli, fekte olíva, fahéj, étcsoki, vanília, fekete bors. Krémes, bársonyos tannin, megfelelő savak, olajos test mellett az egyensúly az alkohol felé billen. Nagy formátumú bor, hosszú lecsengéssel. 8 pont (19900 Ft)

 

A borok a DropShop választékában elérhetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1214862118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása