Kaiken Malbec duett

2019. június 17.

20190417_140230.jpg

A Kaiken birtok egy vadlúdról lett elnevezve, amely átrepüli az Andokot, Argentína és Chile közt. Ezzel a szimbólummal utalnak Aurelio Montes döntésére, aki a Montes, chilei birtok tulajdonosaként létrehozta 2001-ben Argentínában a birtokot. Gyorsan, komoly ismertséget vívott ki a mendozai borokkal. Két malbec került a poharamba, amely jól mutatja a pincészet stílusát.

Kaiken Estate 2017 Mendoza (Agrelo-Luján de Cuyo)
A gyümölcs teljes egészében Agrelo alrégióból származik, ahol a 2005-ben létrehozott ültetvény 950 méteren fekszik. Kézi szüret és bogyóválogatás után tartályban erjedt a bor 20 napon át, majd a tétel 40%-a francia hordóban pihent 6 hónapot.
Közepesen intenzív illatában kék virágok, sok erdei gyümölcs, pici herbás, mentolos vonal, némi dohánnyal, kávéval. Megkóstolva krémes, puha tannin, integrálódott alkohol és kerek savak jellemzik. Szép struktúra, a közepesnél nagyobb test, megfelelő hossz. 6,5 pont (2750 Ft)

Kaiken, Ultra Malbec 2016, Uco Völgy, Mendoza
Az Ultra Malbechez az Uco Völgy termését dolgozták fel, de három önálló karakterű területről: a Los Chacayes és a Gualtallary 1300 méter magasságban, az Altamira 1100 méter magasságban található. Mindegyik talaja hordalékos, homokos.
Kézi szüret és válogatás után tartályban erjedt 7 napon át, majd francia hordóban érlelődött 12 hónapig. A hordók 30%-a volt új fa.
Intenzívebb, tömörebb illat: kakaó, kávé, vanília, dohány, fekete gyümölcsök és herbák, finom hordós jegyekkel. Megkóstolva egy komolyabb struktúrájú, vastagabb bort kapunk, emelkedett alkohollal, puha tanninokkal és krémes textúrával. Ízében felerősödnek a hordófűszerek, de az erdei gyümölcsök is érezhetők. 7 pont (4950 Ft)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr814898152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása