Ikonikus butik Pinot noir

2019. július 03.

20190629_213525.jpg

Kosta Browne, "Keefer Ranch" Russian River Valley Pinot Noir 2015
A kalifornia Sonoma Coaston található 20 éves butikborászat a chardonnay és pinot noir fajtákra fókuszál. A több mint 30000 várólistás vásárlóval rendelkező borászat ikonikus szereplővé vált a borvidéken. Kezdetben az alapítók, Dan Kosta és Michael Browne vásárolták a szőlőt, de a gyorsan érkező sikerek hatására területekbe is beruháztak. 2018-ban a Duckhorn Borászati Vállalat vásárolta meg a birtokot, de az alapítók sem hagyták el a céget.

A Russian River Valley délnyugati sarkában található a Green Valley, ahonnan a bor alapanyaga származik. A domboldalak az egyik leghűvösebb termőhelyet biztosítják a régióban, hiszen a délutáni meleget ködös, hűvös éjjelek váltják. A homokos-agyagos talaj kiváló az 1988-as telepítésű pinot noir számára. A kézzel szüretelt gyümölcs részben fa kádban, részben acéltartályban erjedt két héten át, majd 16 hónapot töltött francia hordóban, melynek harmada volt új fa.
Elképesztően izgalmas és sokrétű illatában szilva, fekete cseresznye, friss dohánylevél, száraz avar, kék virágok, málna, eper, vérnarancs, piros ribizli és édes fűszerek tűnnek fel. Megkóstolva is egy fantasztikusan intenzív, izgalmas és tartalmas borral találkozunk. Komoly hangvételű, tömör, de szép eleganciát mutató bor. Karakteres, markáns, koncentrált bor, selymes tanninnal és kerek savakkal. Minden porcikájában nagy bor. Struktúrája arányos és megnyerő. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2814923640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása