Oremus-Bortársaság: Saját kézből, Tokaji Furmint 2017, Petrács-dűlő
A Bortársaság kollégáinak közreműködésével mér készült bor korábban is, mégpedig Kiss Gábor villányi pincéjében. Ez a második ilyen kezdeményezés, amikor a nagykereskedő cég kollégái már a metszéstől végigkísérték a bor születését, ezúttal az Oremusnál. Néhányszáz palackról beszélünk és a bor nem került kereskedelmi forgalomba.
Klasszikus és tipikus illatában zöldalma, éretlen körte, birsalma, gyógynövények, egres, bodza és fanyar gyümölcsök fedezhetők fel. A gyümölcsök mögé nézve némi szegfűszeg és vanília is megjelenik.
Megkóstolva egy egyensúlyos, közepesen intenzív, elegáns bort ismeretünk meg. A fehér húsú gyümölcsök egyértelműen megjelennek ízben is, melyeket a finom hordó fűszerek jól egészítenek ki. Kifejezetten jó ivású, elegáns, nem túl bonyolult bor. 6,5 pont