"Saját kézből"

2019. július 26.

20190720_150415_1.jpg

Oremus-Bortársaság: Saját kézből, Tokaji Furmint 2017, Petrács-dűlő

A Bortársaság kollégáinak közreműködésével mér készült bor korábban is, mégpedig Kiss Gábor villányi pincéjében. Ez a második ilyen kezdeményezés, amikor a nagykereskedő cég kollégái már a metszéstől végigkísérték a bor születését, ezúttal az Oremusnál. Néhányszáz palackról beszélünk és a bor nem került kereskedelmi forgalomba.

Klasszikus és tipikus illatában zöldalma, éretlen körte, birsalma, gyógynövények, egres, bodza és fanyar gyümölcsök fedezhetők fel. A gyümölcsök mögé nézve némi szegfűszeg és vanília is megjelenik.
Megkóstolva egy egyensúlyos, közepesen intenzív, elegáns bort ismeretünk meg. A fehér húsú gyümölcsök egyértelműen megjelennek ízben is, melyeket a finom hordó fűszerek jól egészítenek ki. Kifejezetten jó ivású, elegáns, nem túl bonyolult bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3114981296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása