Bodega Deumayen

2019. augusztus 04.

20190417_151607.jpg

Az argentin pincészet egyik tulajdonosa magyar. Az a Zombory István alapította két argentín barátjával, aki már Buenos Aires-ben született, hiszen szülei a világháború után vándorolt ki. A család az 1700-as évek óta szőlészettel és borászattal foglalkozott a Mecsek környékén. Öccsével, aki visszaköltözött Magyarországra, megalapították a Tokaji-borvidéken a Zombory Pincét. Ez a cég forgalmazza az argentín borokat Európában.
De vissza az Andok lábánál, 1100 méteres tenger feletti magasságban elhelyezkedő mendozai pincészetre. Csak malbec fajtával foglalkoznak, csak prémium minőségben. A területeik Agrelo-ban (Luján de Cuyo) és Uco Valley-ben találhatóak. 60000 palack a teljes évi kapacitás.

Bodega Deumayen, Trez Vivante 2014
Acéltartályban erjedt, majd majd 6 hónapig pihent első és másodtöltésű francia hordóban.
Intenzív és könnyedebb illat erdei gyümölcsökkel, földességgel, némi mentollal, fekete borssal.
Megkóstolva közepes test, feszesebb struktúra, élénk savak jellemzik. A tannin markáns, karakteres és felerősödik a lecsengésben. 6,5 pont

Bodega Deumayen,Trez Reserva 2011
Acéltartályban erjedt, majd 14 hónapig érlelődött új francia hordóban. Illata mély, elegáns és sokrétű. Kék virágok, cassis, aszalt szilva, hecseli lekvár, bőrösség, sülthús, füst, fekete oliva, szegfűszeg és étcsoki. A korty melegítő, puha érzetű és telt. Jó arányokat mutat. Érett, komoly vörösbor, hosszú lecsengéssel. 8 pont (7990 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4114991846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása