Etyek Kúria, Mérész Sándor Projekt, Pinot gris 2017 narancsbor

2019. augusztus 24.


ek_msp_orangewine.jpg

Az Etyeki Kúria 2015-ben új „márkát” indított útjára, amelyet a főborászról neveztek el. Egy zöldveltelini, egy spontán erjedt sauvignon blanc és egy zenit után egy szürkebarát narancsbor került a piacra.
A Nagy-Látó-hegy dűlő meszes altalaján kialakult barna erdőtalajról származik az alapanyag. 10 napig ázott héjon, majd 12 hónapig érlelődött másod és harmadtöltésű hordókban (fele magyar, fele francia tölgy). Összesen 1300 palack készólt belőle.

Narancsos, rózsás színű bor, amelynek illatában elsősorban az édes és a keleti fűszerek dominálnak (fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, tejcsoki), amelyet narancshéj, meggybefőtt, érett őszibarack, birs és lédús körte egészíti ki. Megkóstolva vastag, húsos, tüzes alkoholú, de lendületes savú bort kapunk. A bor szövete kréme, olajos. A Szép savak és a határozott cser érzet jól ellensúlyozza az alkoholt és a testet. Lecsengésére sem lehet panasz. Nem a kezdők bora. 7 pont (2650 Ft)

 

A képet a pincétől kapott anyagból ollóztam ki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9915020858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása