Így kell kinéznie egy komoly Beaujolaisnak

2019. szeptember 15.

20190913_123035.jpg

Domaines Albert Bichot, Domaine de Rochegrès, Moulin-à-Vent, Cru Beaujolais 2016

A Beaujolaisban található 10 cru terület egyike a Moulin-à-Vent, amely összesen 660 hektárt tesz ki. A pincészet itt művel több, mint 5 hektárt.
Természetesen 100% gamay egy 3 hektáros birtokrészről, ahol az ültetvény kora 25-35 év között van. Szikár, gránátos altalaj jellemzi a területet. A kézzel szüretelt termést acélban erjesztették, majd a tétel fele 350 literes hordóban érlelődött egy éven át.

Igazán összetett és elegáns illat, amelyben kék virágok, fahéj, szegfűbors, szerecsendió, áfonya, cseresznye, cigánymeggy és piros ribizli dominál.
A bor intenzitása, szerkezete és strukturája példás. Cizellállt, elegáns savkészlet mellett finom szerkezetű tanninokkal találkozunk. Úgy is nagy élményt nyújt, hogy a fejlődésének elején tart. Gazdag és összetett az ízkép. Lédús gyümölcsök, finom fűszerezettség és sokáig tartó lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1115071344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása