Benedek Pince kettős

2019. október 06.

benedek.jpg

Bár a mátrai Benedek Pince életét folyamatosan nyomon követem, ennek ellenére rég írtam róluk. Most két izgalmas bort emelek ki a sorból:

Mátrai Chardonnay 2017 Epreskert dűlő
Az érett gyümölcs illata dominál, mint a sárga alma, vilmoskörte, ananász, mangó, sárgabarack. E mellett töménységet hoz a vajaspirítós jegy.
Megkóstolva kellemesen krémes textúra, finoman érett, élénk savak, vastag test. Ízében sült alma, sárgabarack, sárga alma, toast, olvadt vaj, és napraforgómag. 6,5 pont (2100 Ft)

Pinot noir 2018
Közepesen intenzív illatában piros bogyós gyümölcsök (ribizli, meggy), enyhe vanília aroma, valamint étcsokoládé és bors.
Teste közepes, savai lendületesek, tanninja visszafogott, az alkohol viszont túlzottan melegít. Bors, meggy, ribizli, étcsokoládé, érett szilva, marcipánosság vezetik az ízeképet. Közepesen hosszú lecsengés. 6 pont (2310 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7815201756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása