A pugliai Castellana Grotte nevű településen 1939 óta készít bort a családi pincészet, elsősorban a helyi szőlőfajtákra alapozva. Az augusztus végén szüretelt primitivo szőlő acéltartályban erjedt két héten át, majd három hónapig francia hordóban érlelődött.
Gazdag, mély és intenzív illat, sok hordófűszerrel (étcsoki, kávé, fekete bors, kókusz, szerecsendió, vanília) érett erdei gyümölcsökkel (szeder, fekete ribizli, aszalt szilva, fekete oliva) és némi földességgel.
Megkóstolva: húsos, komplex, jól struktúrált, selymes textúrájú. A tanninja sok, de érett és puha. A savak megfelelő alapot adnak, de az alkohol túlzó kissé. Koncentrált és vastag anyag hosszú lecsengéssel. Ízében sok csoki, karamell, kávébab, toast, szeder, cassis, szilvalekvár jelenik meg. 7,5 pont (5020 Ft)