Ezredforduló Egri Bikavére

2019. október 14.

bika.jpg

 

Az Ezredforduló Egri Bikavére, Egri Bikavér 1997
1998 decemberében hirdették ki, hogy 119 termelő 11 ezer 369 liter borából elkészült az Ezredforduló Egri Bikavére. Ebből 12 500 palackot töltöttek le az Egervin pincészetében, Gál Tibor, Lőrincz György, Thummerer Vilmos és Vincze Béla borászok szakmai felügyelete mellett.

Két óra levegőztetés után kóstoltuk a 22 éves bort. Korát meghazudtolóan gyümölcsös és kifinomult illatú. Érett fekete cseresznye, aszalt szilva, szeder, fekete olíva mellett kávébab, kakaópor, némi földesség fedezhető fel.
Megkóstolva könnyed szerkezetű bor, amelynek tanninjai finomak, puhák. A savai érettek és finomak, de tökéletes tartást adnak a bornak. Tökéletesen integrálódott, alig érezhető alkohol és közepes test jellemzi. Aszalt szilva, érett cseresznye, szeder, kávébab és némi medvecukor. Közepes lecsengéssel búcsúzik. Kifejezetetten szép bor! 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9815221672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása