Feravino Borászat, Grasecco

2019. október 29.

20191024_215701.jpg


A horvát szőlőtermesztés négy nagy régióban csoportosul: Szlavónia és a Dunai rész, Horvát felföld, Dalmácia, valamint Isztria és Kvarner. Ezek a régiók további borvidékekre tagozódnak, összesen kicsivel kevesebb mint 20000 hektáron. A poharamba került pezsgő a szlavóniai területen termesztett grasevina (olszrizling) szőlőből készült, tartályos erjesztéssel.

A Feravino borászat gyökerei 1850-ig nyúlnak vissza, a ma is használt pincéjük ekkor jött létre. 160 hektárnyi ültetvényt művelnek, fele fehér, fele kékszőlő. Területek három appellációban találhatók: Feričanci, Zoljan és Ceremošnjak.
A tartályos készítésű grasevina pezsgő illatában fehér virágok, fehér húsú gyümülcsök és citrusok fedezhetők fel. Megkóstolva frissítő korty, amelyben intenzív, de kerek savak, közepes test és közepesen intenzív habzás fogad. Ízben is a citrusok dominálnak, de némi éretlen körte, őszibarack, zöld alma is megjelenik. Hossza közepes. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8015267840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása