Petites Grappes Sur Basalte - egy kiváló Gamay

2019. december 05.

20191201_151011.jpg

Saint Verny Vignobles, Petites Grappes Sur Basalte 2016, AOC Côtes d'Auvergne, Gamay

A Saint Verny Vignobles egy 65 borászból álló csoportosulás, akik 170 hektárnyi területen dolgoznak a legjobb Côtes d'Auvergne-i termőhelyeken. Ez az appelláció Beaujolais melletti borvidék 410 hektáron terül el, fő fajtái a chardonnay, gamay és pinot noir.
A poharamba került gamay 50-100 éves, bazalt alapkőzetű ültetvényről származik. A kézi szüret után 20 napon keresztül erjedt, majd 14 hónapot hordóban pihent (20% új fa).
Finom, csiszolt illat, sok piros bogyóssal, érett erdei gyümölcsökkel, fűszerekkel, fahéjjal, némi gumival, füsttel és némi tölgyes jeggyel.
Könnyed szerkezetű bor, amely mégis tartalmas. Van mélysége és szélessége. Az intenzitására sem lehet panasz. A tannin jól beépület a bor szövetébe, a savai élénkek és az ásványosság még vibrálóbbá teszi. A lecsengésben várnék kicsit többet, de így is 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1815339032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása