Tenuta Altesino, Brunello di Montalcino 2014

2020. január 09.

20200108_083240.jpg

A Tenuta Caparzo tulajdonosa, Elisabetta Gnudi Angelini 2002-ben vásárolta meg az Altesino borászatot. A 44 hektár központját jelentő XIV. században épült borászati épületben izgalmas változások történnek. A birtok úttörő szerepet játszott az IGT borok hordós érlelési idejének csökkentésében, amely intenzívebb gyümölcsösséghez vezetett. Emellett a dűlős Brunello borok területén is élenjárók voltak.

Közepesen intenzív illat, amely kék virágokat, piros gyümölcsöket (szamóca, piros ribizli, érett cseresznye), erdei gyümölcsöket (áfonya, szeder), aszalt szilvát, aszalt fügét, szegfűszeget, fekete borsot, friss dohányt, gyógynövényeket, kakaóport, kávébabot, szantált, füstöt, cserzett bort vonultat fel. A korty kifejezetten feszes, élettel teli, gyümölcshangsúlyos. Megfelelően markáns, de jól integrálódott tanninok mellett a test sem túlzó. Picit melegítő alkohol mellett nagyon hosszú lecsengést kapunk. Ízében érett erdei gyümölcsök, szilva, aszalt málna, kávé, füst, herbák, és sonka. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6515395032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása