Quinta de Romaneira, Douro Valley Riserve 2008

2020. január 16.

20200116_144614.jpg

Az egyik legöregebb portói birtoknak tekinthető a ma már 400 hektárnyi termőterület felette diszponáló (ebből 90 hektár termő szőlő) Quinta da Romaneira, amelynek története 300 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az évek alatt 14 borászatot olvasztott magába, és ezzel méretben is bekerült a borvidéki első ötbe. A klasszikus helyi fajtákon kívül syrah és petit verdot fajtákat is művelnek. Az éves 250 000 palackos termelés 20%-a portói, a többi csendes bor.
Ez a touriga nacional (60%) és touriga franca (40%) házasítás 14 hónapot töltött hordóban.

Érett, elegáns illat, amely kifejezetten sokrétű: aszalt szilva, szamóca, fekete oliva, szárított paradicsom, friss dohány, tölgy, finom pörkölési aromák, cappuccino, sonka, balzsamecet.
A korty izgalmas, összetett és kifinomult. A tannin tökéletesen integrálódott a testbe, a savak élettel telik, finoman strukturált szövetet érezhetünk. Ízben még inkább a gyümölcsök dominálnak, a tercier aromák csak kiegészítő szerepet játszanak. Kifejezetten elegáns és tartalmas bor, hosszú lecsengéssel. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2015395028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása