Újhullámos Rioja

2020. március 22.

20200322_102545.jpg

Palacios Remondo, La Vendimia 2018

Az 1945-ben alapított pince Rioja Baja alkörzetben található, amely a regionális branden belül a tömegtermelés területeként volt ismert. A pince ezért mindent megtett, hogy a Rioja Oriental nevet bevezesse a köztudatba. Alvaro Palacios munkássága Bierzo és Priorat régiókhoz volt köthető, majd átvette a riojai birtokot. Ettől kezdve a garnacha és megfelelő tenger feletti magasságú területek kerültek fókuszba. Nem véletlenül, hiszen a priorati tapasztalat sikerekkel kecsegtetett.

Legfontosabb terroirjuk a La Montesa terület a Yerga-hegy lábánál.
A családi pincészetben modern stílusú Rioja borok készítésére törekednek, organikusan művelt szőlőből.
Ez a házasítást garnacha és tempranillo alkotja. Szénsav-macerációs erjesztéssel készült majd mindőssze 4 hónapot töltött hordóban.

A közepesnél intenzívebb illatában meggy, cseresznye, vörös szilva és egyéb piros bogyósok mellett pici toast, fahéj, étcsokoládé, némi menta és fekete bors fedezhető fel. Idővel bőrösség, húsosság is megjelenik.
Kifejezetten zamatos korty, sok lédús piros bogyós és erdei gyümölccsel (szeder, érett cseresznye, feketeribizli, szilva) és finoman adagolt hordófűszerekkel. Egyensúlyos, elegáns, kifejezetten kellemes korty. Nem túlzó koncentráció, mégis finom textúra. Szép savak, fiatalos tanninok és szépen beépült alkohol. Közepesen hosszú lecsengés. 7 pont (3750

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4815543838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása