PietraNova, Renzo 2014 Bolgheri Superiore DOC

2020. április 27.

renzo.jpg

A PietraNova borászat Bolgheri festői kis városkájában, Castagneto Carducciban található és történelme 1698-ig vezethető vissza. Az akkor Podere “Casa al Piano” nevű birtok is bor és oliva termesztésben utazott. 2013-ban egy francia vállalkozó tulajdonába került, aki élete álmaként kezeli a már PietraNova névre hallgató birtokot.
A terület 15 hektár, amelyből 5 hektáron terem szőlő, mégpedig cabernet sauvignon és merlot. Ez a két fajta adja az alapját a birtok 4 vörös és egy rosé borának. A 2000-ben telepített ültetvény termését kézzel szüretelik.
Acéltartályban erjed, de az almasavbontás már első és másodtöltésű barrikban történik. 18 hónapot tölt ezekben a hordókban. Évente 4000 palack készül ebből a borból.

Kifejezetten tömény és koncentrált illat, amelyben erdei gombák, sonka, füst, feketeribizli, aszalt szilva, kávébab, étcsoki és őrölt bors fedezhető fel.
Megkóstolva nagyon koncentrált, komplex bor, gazdag, hömpölygő, áradó. Kifejezetten nagy bor, krémes textúrával és nagyon hosszú lecsengéssel. A tanninjai már belesimultak a borba, de alkoholban kifejezetten gazdag. Sokkal inkább lehengerlő élmény, mint könnyed borozgatás itala. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3915644778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása