Bocor Pince - villányi sor

2020. június 08.

20200607_151011.jpg

A villányi Bocor Pincéről korábban már itt írtam. Most a friss évjáratok kerültek a poharamba.

Lezser 2019 (chardonnay – sauvignon blanc)
Közepesen intenzív illatában a sauvignon blanc jegyei dominálnak, egres, éretlen körte, citrusok, zöld alma formájában, de mellette finom fűszeresség és őszibarack is felismerhető.
Megkóstolva szépen kidolgozott struktúrájú, jó lendületű bort kapunk. Jó minőségű és izgalmat adó savak, visszafogott alkoholtartalom és tartós ízhossz jellemzi. A kortyban többet kapunk a chardonnay szerkezetéből, testet alkotó erejéből, míg aromatikáját a sauvignon fanyar gyümölcsei határozzák meg. 6 pont

Rosé 2019
Kifejezetten kellemes illatában érett ribizli, málna, banán, liofilizált szamóca, vilmoskörte, őszibarack fedezhető fel.
Az átlagosnál kicsit teltebb idomú bor, megfelelő tartalommal. Egyáltalán nem törékeny, mégis jó inni. A fenti gyümölcsök mellett fűszereket is felvonultat. Kifejezetten finom savai a lecsengésben felerősödnek, ezzel is izgalmassá téve a bort. 6 pont

Cabernet sauvignon 2018
Érett erdei gyümölcsök mellett füst, korom, égett gumi és földesség fedezhető fel az illatában.
Kóstolva a fajta izgalmas fűszeressége, és a hordó határozott füstössége mellett erdei gyümölcsök, aszalt szilva, fekete cseresznye, hecsedli, aszalt paradicsom érezhető. A tanninja finomszemcsés szerkezetű, mennyisége nem zavaró, az alkohol jól integrálódott a bor szövetébe. Savai szépek, frissességet adnak a bornak. 6 pont

Cabernet sauvignon 2017
Illatában először egy rovarok által meg szurkált dinnyeszelet illata ugrik be, szottyadt szamóca porcukorral. Fekete ribizli, friss szilva, fahéj. Némi alkoholos túlsúly is érződik.
A korty nem terjengős, kordában tartott a tannin és megfelelő a sav. sok lédús gyümölcs elsősorban feketeribizli szeder áfonya. Fűszerei szebbek, mint 2018-as társának kevesebb füstös kátrányos jegy több fekete bors szegfűszeg fahéj jellemzi. 5,5 pont

Cabernet Franc 2016
Közepes intenzitású illat: fekete bors, szegfűszeg, szegfűbors, kávébab, kakaóbab mellett aszalt szilva, fekete olíva, érett fekete cseresznye.
Közepesnél nagyobb test, de nem terjengős szerkezetű. A tanninja finom szerkezetű, puha és kedves. Jó savak mellett finom gyümölcsösség. Jól strukturált bor hosszú lecsengéssel. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6515752758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása