Zweigelt biodinamikus elvek mentén

2020. augusztus 24.

p1120463.jpg

Weingut Georg Schmelzer, Zweigelt Reserve 2015
A Fertő-tó melletti Golsban található pincénél biodinamikus módon művelik a 15 hektáros ültetvényt. Csak a spontán erjedt színbor, préselés nélkül, derítetlenül, szűretlenül, kénmentesen kerül a palackba.

Animalitas és vegetalitás jellemzi az első illatot, de szellőztetés után kék virágok, szilva, szeder, áfonya, friss dohány, földesség, füst és bőrösség fedezhető fel. Ízben megfelelő koncentráltság, kifejezetten határozott savak jellemzik. Az alkohol melegítő, de nem lóg ki, az összképből. A tanninok meglepően frissek, határozottak, még nem rendeződtek teljesen. Fekete bogyós gyümölcsök, áfonya, szeder, bőr, sülthús, szivar, fekete bors, kakaóbab, vanília ismerhető fel. Lecsengésére nem lehet panasz. Egészen kiváló bor, 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7516172518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása