Holdvölgy Pince, Signature 2007

2020. december 10.

sign.jpg

A pince borairól már több alkalommal írtam, most egy különleges édes boruk került a poharamba.

Ahogy a pince honlapján olvashatjuk, ez amolyan szabadgyakorlat, hiszen furmint, hárslevelű, zéta szőlőfajtákat felhasználva elkészítették a klasszikus tokaji édes borkategóriákat és azokat házasították. Így ez a bor fordítás, máslás, szamorodni, aszú és esszencia borok komplex házasítása. Cukortartalma 125 gramm, savtartalma 7,1 gramm literenként.

Hízelgő, mélységeket mutató és a közepesnél intenzívebb illat jellemzi. Méz, virágpor, gyömbér, aszalt ananász, narancsolaj, sárgabarack lekvár, sültalma, aszalt gyümölcsök, mazsola, erdei gombák, piríott mandula, karamell, szegfűszeg, fahéj, némi vanília. Megkóstolva szájkitöltő, puha érintésű, kényeztetően krémes textúrájú bor. A nagyon magas cukor mellett pont annyi sav van, amelynek köszönhetően jó inni. Nagy élményt nyújt gazdagságával, egyensúlyával és sokrétű aromaprofiljával. Ízben narancshéj, kandírozott trópusi gyümölcsök, friss maraguja, cukros ananász, sárgabarack lekvár, szegfűszeg, tejkaramell, mandula, túlérett őszibarack. Nagyon-nagyon hosszú lecsengésű bor. Egészen nagy bor. 9 pont (6000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2016301922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása