Ráspi Pince, Gneisz 2017, Kékfrankos

2020. december 22.

gneisz.jpg

Horvát József, alias Ráspi egyik legkomolyabb bora, amelynek neve egy kőzettípust jelent. A gránitos magma kőzet egy metamorfózison megy keresztül és csillámos kőzetként jelenik meg újra. Ebben a kőzetben dúskál az a dűlő, ahol az öreg tőkékről kékfrankost szüretelnek.

Közepesen intenzív illatában a friss erdei gyümölcsök mellett szilva, cseresznye, konyakmeggy jelenik meg, de feketecsoki, gyógynövények, fahéj, szantálfa, szerecsendió is érezhető. A korty struktúrája egyszerre kedvesen simogató, mégis a lendületes savaknak köszönhetően élettel teli. Finomszemcsés, minőségi tanninja szövi át a kortyot. Ízben visszaköszönnek az erdei gyümölcsök, de sok fűszer egészíti ki. Komoly beltartalom, gazdag aromavilág, kifinomult ásványosság. Lecsengésére sem lehet panasz. Egészen hosszú életet jósolok neki. 7,5 pont (11000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2116349430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása