Denbies Borászat, Bacchus Reserve 2018

2021. január 02.

bacchus.jpg

Biztos sokan vannak, akiknek ismert az angol pezsgő szárnyalása, de a brit csendes borokkal kapcsolatban kevesebb hír érkezik. Egy száraz fehérbor került a poharamba, mégpedig a Bacchus szőlőfajtából. Ez egy dupla keresztezés, amelyet Peter Morio alkotott meg egy német kutatóintézetben 1933-ban. Először a szilvánit és a rizlinget keresztezte, majd amit kapott, azt a Müller Thurgauval. Eredményeképp egy karakteres ízű, jó cukorgyűjtő, savát könnyen elvesztő szőlőfajtát kaptak. Németországon kívül Angilában terjedt el.

A Denbies birtokot 1986-ban hozták létre a North Downs területén, amely egy hatalmas mészkőhegység Londontól dél-keletre. Védett, déli kitettségű völgyben 107 hektáron telepítettek szőlőt. Októberi szüret, acéltartályos erjesztés.

Közepes intenzitású illatában citrusok és fehér virágok, bodza, kamilla, éretlen zöld alma jelenik meg és kicsit emelkedett kénszint zavar be. Engem a királyleánykára emlékeztet az illata.
Megkóstolva alig közepes test, visszafogott alkohol és lendületes savak. Tiszta ízű, gyümölcsös, könnyed bor. Jó inni, különösebb mélységek nélkül. 5,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1516369288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása