Ralf Wassmann (italtechnológiai mérnök) és Susann Hanauer (jogász) 1998-ban költöztek Villányba és szőlőtermesztésbe, borkészítésbe csaptak. 2003 óta bio, 2012 óta biodinamikus borokat készítenek. Az ő 2006-is portugieser boruk volt az első villányi biobor. Két hektáron, három dűlőben gazdálkodnak. Egy cabernet franc került a poharamba, 2016-ból.
Mély rubint színű bor. Az illat intenzitására nem lehet panaszunk. Megjelenik benne: érett szilva, gyógynövények, menta, feketebors, szivar, feketeribizli, finom fűszerek, meggylekvár.
Megkóstolva jó szerkezetű, komoly bort kapunk. Komoly hangvételű, sűrű, de szép eleganciát mutató bor. Tanninja nem kevés és illeszkedik a bor testébe. Mindenesetre mindenképp ételt kíván. Hosszú és tartalmas a lecsengése is. 7 pont