Vendégjátékos: magyar kisüzemi sör! Ale Capone a Bigfoot sörfőzdéből

2014. augusztus 26.

Ale Capone.jpg

Nem csak a borok világa áll közel hozzám, ezért a témáim között megjelennek "vendégjátékosok" is. A magyar sörpiacon a kisüzemi főzdék forradalma már évek óta zajlik, ami örömteli az egyedi, különlegesebb ízek keresőinek.


A Bigfoot sörfőzde Domonyban kezdte meg a munkáját 2013-ban, és a ’20-as évek Amerikájának klasszikus hívószavait használják a felső erjesztésű söreik elnevezésekor.
A szűretlen, 5-féle malátából készült ale típusú sör 15-ös Balling fokkal és 6-os alkohollal rendelkezik. Elegáns 0,33 l-es palackban kerül a piacra
Borostyán színű, hosszan tartó, vékony habréteg, tartós, intenzív apró buborékokkal.
Deklaráltan szűretlen, mégis zavaróak a benne úszkáló darabok.
Illatában élesztő, kenyérhéj, valamint aszalt gyümölcsök, különösen sárgabarack. Idővel savanykás, gabonás karakter lép a gyümölcsök helyébe.
A korty finom szénsavassággal indít. Közepes test, érezhető, de integrálódott alkohol, valamint szerethető komlós kesernye. Aromavilágát a kenyérhéj, aszalt barack, komló, pirítós és narancshéj uralja. Utóízében elegánsan vezet a kesernye. Jó irány, további „csiszolással” klasszis lehet. (6 pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr286636609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása