Belga sörélmény: Maredsous, benedek-rendi szerzetesek világos ale söre

2014. október 28.

 IMG_1359.JPG

Ahogy megérkezik a hideg idő, nagyon elmegy a kedvem a sörivástól. Pedig a hűtőmben van még egy-két olyan palack, amelyre nagyon kíváncsi vagyok. A magyar szem számára meglepő a 0,75 literes csomagolás. A maredsous-i apátság benedek-rendi szerzetesei által meghatározott tradicionális recept szerint készült ez a felső erjesztésű sör, a melyek a palackérés két hónapja alatt másoderjedésen ment keresztül.

Mély arany színű ale, intenzív habzással, közepes hab tartósággal. Intenzív illatában rengeteg a gyümölcs, mint pl. őszibarack, birs és természetesen megjelennek az erjedés illatai, mint maga az élesztő, kenyérhéj. A korty könnyed eleganciát mutat. A belga sörök közt egyáltalán nem magas az alkoholtartalom. Tartalmas, magas extrakttal rendelkező sör. Ízében az élesztősség, kenyérhéj és a komló keserűsége dominál. Komplex, férfias sör, de mégis jóivású, nem nehézkes. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr616840955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása