Új-Zélandi csoda! Mills Reef, Elspeth, ONE 2006 (Hawkes Bay)

2014. november 04.

IMG_1072.JPG

Az új-zélandi Hawkes Bay régióban 1989-ben hozták létre a pincészetet, nem kis részben azért, hogy a sziget talán legkiválóbb talajszerkezetét,  a tökéletes vízháztartású, kavicsos, ún. Gimblett Gravel adottságait kihasználják. Mind a négy alkotóelemét kézzel szüretelték és külön dolgozták fel. A Syrah  (50%) és a Cabernet sauvignon (12%) vadélesztővel, a Malbec (25%)  és a Merlot (13%) fajélesztővel készült.


Mély bordó szín. Illatában fekete ribizli, szilva és némi meglepetésre paradicsomlé. A hordó aromái is intenzívek, mint a vanília, csoki, kávé, toast.
A korty bársonyos, rendkívül vibráló, arányos. Rengeteg gyümölcs uralja az aromát, mint fekete ribizli, fekete cseresznye, szilva, áfonya, szeder. A hordó fűszerei szépek (szegfűszeg, kávé, csoki), de a lecsengésben megjelenő kesernye kevésbé elegáns. Komplex bor, hosszú lecsengéssel. 9 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr556863025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása