Petrényi Pince, Egri Bikavér superior 2009 Big Band

2015. január 13.

img_1743.jpg

A Petrényi pince 12 éve van a piacon az 58 hektárról szüretelt boraival. A bikavér mint márka még mindig a visszakapaszkodással küzd. A fogyasztók nagy részének a szemében a gyenge, de legalábbis közepes minőség szinonimája. Ez a bor, hál’ Istennek javítja az összképet.

Világos vörösbor szín, némi narancsos reflexekkel. Illatában minden összetevő diszkréten jelenik meg, összefonódtak az illatok. Kivehető a sok piros és fekete bogyós gyümölcs, cseresznye, meggy, szeder. Ezt kiválóan egészíti ki a hordó és némi elegáns szegfűszeges illat. Visszafogottan elegáns, már-már decens.

Ízében könnyeden tartalmas. Némi csípősség a nyelvhegyen, csak még pikánsabbá teszi. Sok fűszer, ásványok vezetik a kortyot, amit az erdei gyümölcsök teszik gazdagabbá. Elegáns, jól iható, mégis figyelemre méltó tétel. Szép savak, közepes test, némi alkoholos édesség jellemzik. Kiváló szerkezet és nagyon hosszú utóíz. Nem nehézkes, hanem elegáns bor, amely most van a csúcson. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr537067997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása