Hosszú évek óta kedvelem a Kovács Nimród Chardonnay battonage-t, amely minden esetben a Kaliforniában eltöltött időszakomra emlékeztet. A karaktert nagyban meghatározza az eredetileg burgundi technológia, amelynek lényege a kis tölgyfahordós erjesztés és a seprőn tartott bor többszöri felkeverése.
Mély citrom színű, komoly feltapadású bor. Intenzív illatában a hordó aromái dominálnak, mint a pörkölt fa, vajas pirítós, pörkölt mogyoró és mandula, amelyet némi ásványosság egészít ki és a háttérben megjelennek az egzotikus gyümölcsök.
Testes, olajos, az átlagosnál élénkebb savakkal rendelkező bor, mégis kissé lomhának érzem. Tüzes alkoholja integrálódott. A szájban is a fent leírt hordófűszerek dominálnak, édeskéssé téve a kortyot. Jól iható, mégis nagyon tartalmas bor, hosszú utóízzel. Most van a csúcson. Picit élénkebb savakkal és több gyümölccsel még szebb lenne. 7,5 pont