Szent Tamás, Mád, Percze Furmint 2012

2015. február 20.

percze_furmint_2012.jpg

Ahogyan ők írták: A Percze dűlő déli oldaláról szüreteltük három külön parcelláról, 3 különböző időpontban. Ezekből külön készült bor és csak palackozás előtt (augusztusban) lettek házasítva. A hegy alapkőzete kvarcos riolit, repedéseiben pedig zeolit. Nem a legásványosabb bor, de mindig elegáns. Lassú fejlődés jellemzi és hosszan érlelhető. Spontán erjedt, almasavbontás nem volt. Új és 3 éves hordókat egyaránt használtunk.

Világos citrom szín. Intenzív és koncentrált illat, amely vaníliával nyit. Később megjelenik a sárga alma, őszibarack, körte jelezte gyümölcs vonal némi ásványossággal.

A korty tömény, sokrétű, gazdag. Élénk, de integrálódott savak, átlagnál nagyobb test, érezhető alkohol jellemzi a bort. Krémes szerkezet, húsos, koncentrált bor. Ízében is uralkodik a vanília és a fehér csoki. Sok ásvány, és kiegészítő szerepben megjelenik az őszibarack és néhány trópusi gyümölcs. Hosszú lecsengését a vanília és a fehér csoki vezeti. Összesen 3689 palack palack készült belőle. 8 p

a képet innen vettem

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr537190957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása