Ahogyan ők írták: A Percze dűlő déli oldaláról szüreteltük három külön parcelláról, 3 különböző időpontban. Ezekből külön készült bor és csak palackozás előtt (augusztusban) lettek házasítva. A hegy alapkőzete kvarcos riolit, repedéseiben pedig zeolit. Nem a legásványosabb bor, de mindig elegáns. Lassú fejlődés jellemzi és hosszan érlelhető. Spontán erjedt, almasavbontás nem volt. Új és 3 éves hordókat egyaránt használtunk.
Világos citrom szín. Intenzív és koncentrált illat, amely vaníliával nyit. Később megjelenik a sárga alma, őszibarack, körte jelezte gyümölcs vonal némi ásványossággal.
A korty tömény, sokrétű, gazdag. Élénk, de integrálódott savak, átlagnál nagyobb test, érezhető alkohol jellemzi a bort. Krémes szerkezet, húsos, koncentrált bor. Ízében is uralkodik a vanília és a fehér csoki. Sok ásvány, és kiegészítő szerepben megjelenik az őszibarack és néhány trópusi gyümölcs. Hosszú lecsengését a vanília és a fehér csoki vezeti. Összesen 3689 palack palack készült belőle. 8 p
a képet innen vettem