Gere Attila pincészete illetve a Gere márka talán a legerősebb magyar bormárkának számít. A Solus pedig a mindenkori csúcsra, vagy csúcs közelbe van pozícionálva. A bor alapanyaga teljes egészében a Kopár dűlőből származik, amely ültetvény még kifejezetten fiatal (6-12 éves), és igen alacsony hozamra van beállítva: 25 hl/ha. Az október eleji szüret után nagy fakádakban zajlott az erjedés, majd kishordókban az almasav bontás, amit 16 hónapos érlelés követett.
Mély, buja illatában sok cassis, áfonya, vérnarancs, csoki, szerecsendió és föld, avar, fahéj, kávé, vanília, málna, feketebors. Magas alkohol és visszafogott savak jellemzik. Érett tanninok mutatják a déli kitettséget. Lesimult, komplex, buja. Koncentrált, tömény bor. Nagyon hosszú lecsengéssel. Még mindig a csúcs felé tart. 8 pont