Gere Pincészet, Solus, Villányi Merlot 2008

2015. február 28.

img_2113.JPG

Gere Attila pincészete illetve a Gere márka talán a legerősebb magyar bormárkának számít. A Solus pedig a mindenkori csúcsra, vagy csúcs közelbe van pozícionálva. A bor alapanyaga teljes egészében a Kopár dűlőből származik, amely ültetvény még kifejezetten fiatal (6-12 éves), és igen alacsony hozamra van beállítva: 25 hl/ha. Az október eleji szüret után nagy fakádakban zajlott az erjedés, majd kishordókban az almasav bontás, amit 16 hónapos érlelés követett.

Mély, buja illatában sok cassis, áfonya, vérnarancs, csoki, szerecsendió és föld, avar, fahéj, kávé, vanília, málna, feketebors. Magas alkohol és visszafogott savak jellemzik. Érett tanninok mutatják a déli kitettséget. Lesimult, komplex, buja. Koncentrált, tömény bor. Nagyon hosszú lecsengéssel. Még mindig a csúcs felé tart. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr957227413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása