Grand Cru Burgundiából

2015. április 07.

img_2519.JPG

Domaine Roger Belland, Criots Batard-Montrachet Grand Cru 2009

A Belland borászat ültetvénye a híres grand cru dűlőben 1979-es telepítés. Mindössze 3000 palack készül évente ebből a kiemelkedő borból.
Nagyon elegáns illatában a kiváló érzékkel használt hordó (8 hónap, 90%-ban új francia tölgy) mogyoróra, vaníliára és édes fűszerekre emlékeztető aromái uralkodnak, amelyek mögül egyre határozottabban kikandikál a vilmoskörte és a trópusi gyümölcsök sora. Ízében a vajas pirítós, mandula, dió és némi élesztő jelenik meg, amely rendkívül elegánsan tölti ki a szájat. Szép savak, feszes szerkezet, közepesnél magasabb alkohol és nagyobb test. Harmonikus, koncentrált és egyensúlyos korty. Krémes textúra és végtelen lecsengés jellemzi. Még mindig nincs a csúcsán. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr897346698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása