Peter Lehmann, az ausztrál ikon

2015. április 22.

lehmann.jpg

Az ausztrál borágazatra nagy hatást gyakorló Peter Lehmann 2013-as halála után újabb változások következtek a pincészet életében: a Casella Family Brands 90%-os tulajdoni hányadot szerzett a Lehmann pincészetben. Hazánkban is kóstolható a hatalmas választék néhány bora, köszönhetően a Heinemann nagykereskedő cégnek. A közel múltban megkóstoltam pár tételt a középkategóriából.


Barossa Shiraz Portriat 2012
Intenzív és tömény illatában sok édes gyümölcs és füstösség mutatkozik. A korty tömény, buja, testes, magas alkohollal és visszafogott savakkal. Sok édes fűszer, aszalt gyümölcsök, csoki, vanília, és füst uralja a kortyot. Koncentrált, tömény bor, hosszú de kesernyés finissel. Kissé nehézkes, édes ízhatású bor. 6 pont

Barossa Futures Shiraz 2011
A borászat zászlóshajója, amely arról kapta a nevét, hogy Peter Lehmann a „fizess most, 2 év múlva szállítjuk a bort” elve alapján előre megfinanszíroztatta a bort a pince kezdeti éveiben.
Intenzív illatában sok édes fűszer és érett, néha túlérett gyümölcsök jelenik meg. A korty édeskés, köszönhetően a magas alkoholnak, édes fűszereknek és gyümölcsöknek, valamint a nem túl magas savnak. Fekete ribizli, csokoládé, vanília. Koncentrált, tömény, buja, húsos bor. A Portraitnál elegánsabb, komplexebb élmény. 6,5 pont

Clancy’s 2008
Shiraz, merlot és cabernet sauvignon házasítása. Összetett és intenzív illatában a fekete ribizli mellett határozott a füst, csoki, fa és animalitás, földesség. A korty komplex, gazdag, buja és testes. Magas alkohol, közepes savszint és érett tanninok jellemzik. Sok érett erdei gyümölcs, vanília, csoki, kávé és füstösség vezeti az ízeket. Hosszú lecsengésű, komoly bor. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr507388388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása